Gör resor tillbaka i tiden med chatboten!

Tänd författargnistan hos dina elever!



Vilken kick att få sin bok publicerad! Böckerna kan läsas online på dator och bli blädderbara precis som med en riktig bok. Tyvärr funkar det inte i mobilen eftersom det hade blivit för smått och svårt att läsa. 

I veckan kommer vi att göra en djupdykning i verktyget BookCreator.

Att digitalt presentera sin berättelse skapar möjlighet att dela och presentera till så många fler och ger en större publik och därmed motivation att göra en presentation som både innehållsmässigt och layoutmässigt är mer genomtänkt.

Nedanstående bokexperiment har gjorts med Book Creator som är gratis upp till 40 böcker. När boken är klar delas den med en länk som går till Book Creator. Man kan också ladda ner som Epub-fil eller skriva ut som pdf.

Slå dina påsar ihop med svenskläraren och kör igång ett berättartema i bibblan. Lägg ut böckerna online på bibblans webbsida/blogg. Självklart låter du eleverna skriva under pseudonym.

"Skapande av texter där ord, bild och ljud samspelar, såväl med som utan digitala verktyg. Bearbetning av egna och gemensamma texter till innehåll och form. Att ge och ta emot respons på texter. “ Ur Centralt innehåll i LGR 22 svenska.

Bookcreator är ett verktyg som är lätt att jobba med. Passar både yngre och äldre elever.

För de yngre eleverna kan WriteReader eller MyStoryBook också vara ett alternativ. Men ser att WriteReader numera saknar många funktioner i sin gratisversion, vilket gör att verktyget inte är som tidigare. En handledning på hur eleven skapar en bok i WriteReader hittar du här.

Google Presentation, PowerPoint och Canva är också bra verktyg för publicering av bläddningsbara böcker. Verktyg som också går att kombinera.

Klicka och bläddra i skräckboken Dockan! 
.... och inspirera dina elever att göra egna skräckkböcker!

Photo by Herbert from Pixabay


 Canva är gratis (även det som är Pro) för dig som är lärare eller skolbibliotekarie - Anmäl dig och du och dina elever får tillgång till alla lekverktyg som finns till hjälp när du ska jobba med informationsmaterial.



Kommentarer