Digitala bilder - den stora leksakslådan

Har du testat Wakelet?


Har du testat Wakelet?

Wakelet är nytt för mig. Verktyget kan jämföras med en digital anslagstavla som t ex Padlet  eller Pinterest.

Jag har blivit intresserad av verktyget eftersom jag tycker Pinterest är numera så fullbelamrad med reklam att de "vanliga" tipsen är svåra att skilja från reklaminslagen.

I Wakelet skapar du en Collection under vilken du samlar anteckningar, bilder, video, länkar m m.

När du sedan ska lägga in något i din samling klickar du på plustecknet. Då dyker de olika typerna av media som du kan lägga till.

När du ska ändra något i din samling - Klicka på "Edit Collection".

Vill du att andra ska samarbeta med dig och lägga till i din samling? Ändra då inställningen Privat till Unlisted (högst upp till höger). Unlisted betyder att bara de som har länken har tillgång till din samling.

Spara sedan och du får en länk som du kan ge till den du vill ska ha tillgång till samlingen. Du kan också när som helst ta bort och ändra den rättigheten.

Men du behöver inte låta andra ha möjlighet att delta i din samling. Du kan helt enkelt bara dela din samling via QR kod eller länk.

Vad kan du göra med det då? Länka din Wakelet till din blogg eller webbsida, t ex genom att göra en instruktionsvideo. Du infogar din video som du kanske har på YouTube, eller så gör du en video direkt i Flip som är kopplat till Wakelet.

Dela elevers arbeten via PDF, eller Drive

.... Ska djupdyka i verktyget lite längre fram ... är fortfarande inte riktigt kompis med det:-)


Photo by Rabie Madaci on Unsplash


Kommentarer