När samvetet krockar med kreativiteten

Bildsök i Google med Android

Bildsök i Google med Android

Maken skickade en förfärlig skräckbild av en påskhare till min mobil. Ett foto på en påskhare som håller fast två skrikande stackars barn i sitt knä. Eftersom maken, alternativt jag, varje påsk ikläder oss rollen av påskhare som gömmer påskägg till våra barnbarn, blev jag nyfiken på varifrån bilden ursprungligen kom.

På mobilen försökte jag då med Google Bildsök (dvs söka med hjälp av en bild) som jag alltid använder på datorn. Men se det var inte så enkelt. Efter kloka råd från PC-tidningen fick jag klart för mig att det inte var lika lätt att bildsöka i telefonen som det är med datorn. Ännu svårare var det om man som jag hade sparat ner bilden till mobilen och som jag sedan ville göra bildsök på.

Tyvärr lyckades jag inte spåra ursprunget till bilden, men jag lärde mig i alla fall att bilden måste laddas upp någonstans för att det ska funka. Fick i artikeln tipset om Reverse Photos där jag då laddade upp den förskräckliga bilden och kunde söka vidare.



Egentligen är vi nog lika skräckinjagande ....:-)



Reuterswärd, A. (2019). Så använder du Googles smarta bildsök – på mobilen. [online] PC för Alla. Available at: https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.704817/sa-anvander-du-googles-kluriga-bildsok--pa-mobilen [Accessed 7 Apr. 2021].

Kommentarer