DuckDuckGo bjuder på Chatbotar

Stapplande försök att utforska nytt områdeFörra helgen såg vi (maken och jag) det sista avsnittet av Game of Thrones. Åtta säsonger är nu till ända. Serien landade på HBO 2012. Sonen höjde den till skyarna - men jag kände mig kallsinnig och tänkte att det inte var något för mig. Det tog mig nog tre år innan jag av någon anledning bestämde mig för att kolla vad det var för något egentligen. 

Jag blev fast. 

Men det är många år sedan och inte förrän nu fick jag maken till att titta på detta mästerverk. Han blev överväldigad och frälst. Det lustiga är att mitt minne spelade mig ett stort spratt då jag upptäckte att jag helt mindes fel om vem som dog i slutscenen. 

Efter avslutat tittande tog nyfikenheten oss vidare bakom scenen på inspelningen av Game of Thrones för att ta reda på hur man gjort drakarna, jättarna och döingarna. Mycket fascinerande!

Så nu har jag lärt mig nya förkortningar: VFX (Visual Effects) och CGI (Computer Generated Images)! 

Som i sin tur ledde mig vidare till en lust att testa med att försöka lära mig lite om det här spännande området. 

Ett område som är totalt okänt för mig! Men efter att letat efter goda råd på nätet så har jag nu laddat ner ett Open Source program: Blender - ett gratisprogram med stor potential, men med mycket hög inlärningskurva :-) Får se hur det blir.... Återkommer med rapport om denna stapplande resa. 


Image by motionstock från Pixabay 

Kommentarer