AI-verktyg till att undersöka AI-producerat material

Se videon om ChatGPT från 1987!

 


Här kommer ytterligare ett inlägg i sviten ChatGPT. En liten historisk återblick som jag stötte på i en artikel publicerad på Wired: Who Should You Believe When Chatbots Go Wild?  I artikeln refereras till en kort video från 1987 om en universitetsprofessor och en bot. En bot som dyker upp i mänsklig skepnad på på displayen längst upp i ena hörnet. Professorn samtalar med sin bot som både ger och får  information i det pågående samtalet mellan boten och professorn. Botten har oändlig information - även personlig information om professorn -  och trixar sig fram i ett slags mellanting mellan personlig sekreterare och en gigantisk informationsresurs som inte bara tar fram informationen utan även skapar ny information. Känner du  igen det där?!

 Videon gjordes 1987! Apples CEO John Scully vid EDUCOM presenterade sin vision  -The Knowledge Navigator. Missa inte att se den och förundras!


------

Chatbots är datorprogram utformade för att simulera konversationer med mänskliga användare, och de blir allt mer sofistikerade med allt fler framsteg inom artificiell intelligens. 

Levy, S. (2023, February 24). Who Should You Believe When Chatbots Go Wild? WIRED. https://www.wired.com/story/plaintext-who-should-you-believe-when-chatbots-go-wild/

History, M. (2012). Apple Knowledge Navigator Video (1987) [YouTube Video]. In YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=umJsITGzXd0

Photo by Andy Kelly on Unsplash

Kommentarer