"Jag skojar ju bara" - Politisk kommunikation i förklädnad

Promptlängderna ökar!

 


Det går undan nu....

GPT-4 Turbo: gör det möjligt för språkmodellen att förstå promptar som är så långa som hela böcker! Jisses! Det är ju bra att man kan bli långrandig.... :-) 

Men det där med att fixa till promptarna är inte lätt! När man väl sitter där med att försöka klämma fram ett uppdrag till AI-assistenten så står i alla fall jag ordlös. Speciellt när jag jobbar med bildskapande och försöker få fram något vettigt i min text till AI:n.  Det gäller att ha ett bra och levande ordförråd! Så än en gång - ytterligare ett argument för vår viktiga roll att ge lässtimulans till våra elever!

Det finns ju en hel mängd tips om prompskrivning. En del av dem har jag skrivit om här på bloggen. Men jag tror att man aldrig får nog av att träna på det här. I alla fall behöver jag nöta in de där tipsen om och om igen - och öva!

Vad jag ännu inte har testat är att skriva instruktioner och sedan säga åt den att vänta med att skriva tills jag säger ifrån. Kanske kan var idé att göra så, om man behöver ge omfattande instruktioner. På det sättet lär sig ChatGPT innan den ska börja leverera resultat. Ska testa.

En annan grej jag ska testa är att be den hjälpa till med att skriva rubriker.

Korta ner text har jag testat och det är verkligen en tillgång att slippa sitta och knöla med att försöka korta ner en text som blivit alldeles för lång. Då har jag bett den ta bort x antal ord samtidigt som den ska behålla det som är viktigt i texten.

Ett knep - som jag inte heller testat - är att ge AI:n punkter med innehållsingredienser som ska vara med i resultattexten.


Bilden skapad i DALL-E 3 Bing Image Creator


Bilden skapad av Bings Image Creator

Kommentarer