I valet och kvalet

Friheten att själv få välja


Vi befinner oss snart i en värld där AI, genom att förstå och anpassa sig till varje användares unika behov, blir en integrerad del av oss själva! Dessa personliga assistenter lär känna oss utan och innan och vet precis vad vi vill ha - och vi blir instängda i våra bubblor. 

Men jag vill själv välja! Jag blir trött på att alla dessa AI verktyg, både de synliga och de inbakade som finns överallt när jag rör mig runt i den digitala världen. Jag vill komma utanför de här filterbubblorna och inte hållas instängd i det jag redan tidigare sökt eller gjort! Jag vill inte att någon AI ska "lära känna" mig och utifrån detta "tro och veta" vad jag behöver. 

JAG VILL INTE ha en framtid där våra AI-följeslagare kan förutse mina behov! Jag vill gå utanför min lilla världs- och erfarenhetszon och inte tvingas stanna kvar i denna min egen trånga värld. 

Men har vi något val????


Kommentarer