DuckDuckGo bjuder på Chatbotar

Carl Heath djupdyker i GPT-4o - Utforska nya möjligheter med ChatGPTMissa inte Carl Heaths fascinerande presentation om hur han använder ChatGPT, med den senaste versionen GPT-4o, i sitt arbete! 

Videon är en introduktion till ChatGPT och modellen GPT-4o, där Carl berättar och ger exempel på hur han använder tjänsten för olika uppgifter i arbetet. Klippet är en del av en serie där han tillsammans med Micke Kring under hösten kommer att berättarom olika tjänster som de använder.

Här är några höjdpunkter från videon:

Avancerad textbearbetning och analys
Carl demonstrerar hur GPT-4o kan omformulera avancerade artiklar till lättillgängliga texter, sammanfatta omfattande rapporter, och även skapa enhetlig ton och struktur i olika dokument. 

Omni-funktionalitet
Den nya "omni"-funktionen i GPT-4o innebär att AI:n kan hantera text, bilder, diagram och andra format. Carl visar hur du kan utnyttja detta för att skapa visuellt innehåll som kompletterar dina texter, från diagram till illustrationer.

Optimerade prompter
Att skriva effektiva prompter är en konstform, och Carl delar sina bästa tips och exempel för att få ut det mesta av GPT-4o. 

Automatisering med GPTs
Upptäck hur du kan skapa specialanpassade GPTs, t ex Klarspråk.

Juridiska och etiska dimensioner
Carl diskuterar också de viktiga juridiska och etiska frågorna kring användningen av generativ AI. 

Kodning och felhantering
För de som arbetar med programmering, visar Carl hur GPT-4o kan hjälpa till att skriva och felsöka kod. Från att tolka felmeddelanden till att ge steg-för-steg instruktioner.

Denna video är ett måste för alla som vill kunna arbeta med AI i jobbet och vill utnyttja den fulla potentialen hos ChatGPT. 

Carl Heaths insiktsfulla presentation ger dig verktygen och inspirationen att fördjupa din förståelse och användning av GPT-4o. Allt presenterat på Carls lugna och pedagogiska sätt![Se videon här!]

Om Carl Heath
Carl Heath är bl a senior forskare och fokusledare för området digial resiliens i RISE och forskare vid Göteborgs Universitet. Han är verksam inom områden som framförallt rör  frågor kopplade till demokrati, digital resiliens, och innovationsledning. Carl har varit särskild utredare för regeringen och utrett områden demokratiska frågor kring samhällets digitala strukturomvandling.

Heath, C. (2024). Sommarskola - Carl utforskar ChatGPT [YouTube Video].  https://www.youtube.com/watch?v=FK87Qa3N7DI&t=316s

Kommentarer