AI rättvis i skolan - del 2

Publicera AI-skapade foto av ickeexisterande personer - Fria att använda


Letar du foto som du kan använda när du ska publicera något på nätet? En hel hög copyrightfria ansikten hittar du på https://generated.photos/. 100 000 ansikten har du att välja på. Inga av dem existerar på riktigt.

https://generated.photos/


Bilderna är fria och gratis att använda. Det enda du behöver göra är att länka tillbaka till https://generated.photos/

Fast jag hade svårt att fatta hur jag skulle göra för att ladda ner. Det gick inte att dela direkt. Men till slut förstod jag att jag skulle "lägga till i min enhet" och därifrån antingen ladda ner till datorn eller dela med "delbar länk". Kanske kan man göra på ett annat sätt - men så gjorde jag.

Även om du inte ska publicera något så är det intressant att bara gå in och studera dessa märkliga ansikten. Det är svårt att ta in att dessa människor inte finns. När jag tittar på dem skapar jag på något sätt en själ till var och en av dem och ger dem på så sätt en personlighet, vilket i sin tur är riktigt ruggigt.

För tillfället är det bara möjligt att bläddra igenom bilderna på Google Drive. Men snart kommer det att gå att kunna bläddra bland dem på webbplatsen och filtrera "AI-folket" efter etnicitet, ålder, hud, kön och ögonfärg.

....  fast välj och kolla ordentligt .... en del är lite åt alien hållet .....

https://generated.photos/




Klicka på helskärmsrutan så får du större bild.

Kommentarer