Den svåra konsten att lära om

Åsnerydbesökares frågor till Elvis



I går damp det ner mejl från en hel skolklass i min brevlåda! Så det blev till att skriva svar så att tangenterna blev alldeles svettiga. Tog sin tid. Men belöningen kom senare på kvällen då jag fick ett tackmejl tillbaka från en av flickorna i klassen:

"hahahah vi jobbade med källkritik på so:n (samhällskunskapen) och vi kolla på denna sidan, min lärare sa att vi fick testa och maila "elvis presley" bara för kul, riktigt bra hemsida för att jobba med källkritik"

Visst blir man glad!

.... och Julias brev från augusti går heller inte av för hackor! Hennes källkritiska resonemang är alldeles underbart!

Hur kan det vara så att ni skriver "besök pyramiderna" jag menar i skåne finns inga pyramider vilket betyder att det måste vara konstgjorda. Ni har skrivit att det är varmt men ändå kan man åka skidor året runt? När jag söker på åsneryd på google maps kan den inte hitta namnet på google maps. Har du någon förklaring?
MVH. Julia

Julias tackbrev:

Tack för ditt svar!
Jag var nyfiken och var tvungen att fråga då vi jobbar med källkritik på so:n.
Jag har iaf fått svar på mina frågor nu.
Tack!

Julia - som fick applåder av mig - har inte bara ifrågasatt informationen på Åsnerydsidan, utan också citerar påståendet och ger sedan direkt ett motargument! Hon lägger sedan fram följande tes: "vilket betyder att det måste vara konstgjorda."  ... och hon fortsätter på samma sätt genom att slå sönder alla påståenden som finns på sidan. Dessutom har hon använt andra källor för att kolla upp denna källa. 

Hon ger dessutom motparten en möjlighet att förklara sig.

Mycket imponerande!

Förutom det kloka resonemanget innehåller e-posten sådana ovanligheter som en rubrik: Åsneryds hemsida. Hon undertecknar med MVH och med sitt namn. Jag får väldigt många mejl av elever från hela landet och det är ytterst få elever som skriver en avslutning på sina mejl.


BIid av press 👍 and ⭐ från Pixabay 

Kommentarer