Glad påsk!

Bokmärken och boktips - allt-i-ett

Veckan som varit har jag pulat med att göra några bokmärken tänkta att använda som boktips. Totalt blev det fyra varianter.

Tanken är att eleverna kan ta ett bokmärke i skolbiblioteket och när boken är läst ge boken x antal stjärnor (1-5), skriva ner titeln på boken - och sedan kan kanske bokmärket hängas bland andra bokmärken i bibblan eller presenteras på annat sätt .....

Men jag har nästan slagit knut på mig själv i försöket med att göra så att dessa bokmärken går att skriva ut dubbelsidigt. Har man som jag, en skrivare där man själv måste vända och stoppa in manuellt, blir det inte precis lättare. Supernoga att pappret laddas exakt varje gång man skriver ut.

Även om jag var supernoga med att få papperna rätt när jag skrev ut baksidan till bokmärket - så blev det ändå inte exakt i linje med framsidan. 

Flera gånger har jag varit på väg att ge upp. Men nu hoppas jag att jag har löst problemet....

Om det nu blir lite snett i utskriften, kan man klippa efter den grå ramen på framsidan av bokmärket. 

Dessa bokmärken kan du ladda ner som pdf ..... och skriva ut på lite tjockare papper.... och hålla tummarna så att skrivaren är på bra humör och papperna ligger militäriskt i ordning.









ALLA BOKMÄRKEN FINNS ATT SKRIVA UT I PDF!
KLICKA HÄR FÖR ATT SKRIVA UT!



Kommentarer

  1. Hej! Ett tips till nästa gång är att göra en tabell och lägga in bilderna i den. Om marginalerna är lika stora på båda sidor bör fram- och baksida passa. Däremot får man förstås se till att det är rätt baksida till rätt framsida!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Katarina.
      Tack för ditt svar! Jag började den här bokmärkesresan med att försöka göra tabeller, men stupade då i början på hur breda och hur höga de skulle vara om man hade fyra respektive fem på en sida. Jag snurrade in mig i matematiska uträkningar kring det där :-). Använde mig sedan av kantlinjer och stödlinjerna i Publisher. Men jag får nog börja om på nytt igen och köra med tabeller - Nu vet jag ju i alla fall lite mer om lämpliga mått.... Tack för att du tog dig tid att kommentera!

      Radera

Skicka en kommentar