Den svåra konsten att lära om

Åsneryd växer



Invånarantalet i Åsneryd stiger ständigt :-) Eller rättare sagt turistbesöken har ökat :-) 

14 434 (läsåret 2021/22) kontra 13 109 (läsåret 2020/21). 

Läsåret 2018/19 var besöksantalet 8 032.

Turistchefen jobbar på att få ännu fler besökare. Diskussion pågår om satsning liknande den värvning som skedde i Landonien (där för övrigt min make är medborgare i). Ladonien - en mikronation, en remoni,  skapad av Lars Vilks. Läs mer på Wikipedia.


Men glöm inte att ta med dina elever till semesterparadiset Åsneryd! 


Åsneryd är en webbsida som kom till världen redan 2003 i samband med att jag planerade min undervisning i källkritik. Jag ville ha ett material som jag kunde ”lura” mina elever med och som jag sedan skulle kunna utgå från i min undervisning. Jag ville att de verkligen skulle känna sig lurade – och få ”Åsneöron”.

Åren har gått och jag har lämnat skolan där jag undervisade – men webbsidan är kvar. Sidan används flitigt av lärare landet runt som gör som jag … lurar sina elever. Elever som i sin tur – ofta i sin upprördhet över att ha blivit lurade - skriver till sidans webbmaster Elvis Presley. Mail som jag besvarar.

Kanske slår vi besöksantalet detta läsår? Handledning om hur du kan jobba med sajten hittar du här. Längst ner på deb sidan hittar du också en gammal video om hur jag brukade jobba med eleverna.

Image by BIld av Wokandapix from Pixabay 

Kommentarer