Digitala bilder - den stora leksakslådan

Stort tack för feedback!

Välkommen tillbaka från ledigheten!

Stort stort tack för feedback jag fått från er via formuläret som finns på webbsidan! 

Det är egentligen en ganska märklig och isolerad värld där vi sitter i våra olika hörn av världen och använder våra internetuppkopplingar var och en i våra ensamheter - en och en sitter vi där anonymt och gluttar lite här och där. Man läser några rader och bläddrar sedan vidare till en annan blogg eller webbsida som vårt intresse just då pekar vidare på. 

Jag är en i den där anonyma massan som sitter och gluttar in i andras kunskaps- och erfarenhetsvärldar. Anonymt smyger jag mig in och suger till mig lite kunskap och erfarenhet lite där och lite här. Man är lite som en vampyr.....Jag är djupt tacksam för att alla ni kunskapsspridare finns! Stort tack till er alla där ute!

Jobbet med att omvärldsspana och rapportera vidare om här på bloggen utvecklar och ger mig energi. Och ännu mer glädje blir det att få den här tvåvägskommunikationen som jag fick så där i slutet av läsåret. 

Även om jag till mesta delen tagit ledigt i sommar så har jag rensat lite på bloggen och tagit bort en del gammal skåpmat. Det arbetet ska jag fortsätta med nu i höst. 

Men mitt i städningen och det gamla kommer blicken att riktas mot alla de nya utmaningarna som vi skolbibliotekarier står inför nu när diverse AI-språkmodeller har gjort sitt intåg och möblerat om informationsarenan ställer mycket på sin spets på både gott och ont.

Så häng på!


Bilden AI-skapad via Bing Image Creator

Kommentarer