Digitala bilder - den stora leksakslådan

ChatGPT hjälper till att komma igång med kreativt skrivande



Dags att låta min lille skriv-agent arbete!

Jag behöver tips på skrivuppgift där eleverna ska använda kreativt skrivande. Uppgiften ska ha anknytning till en bok de läst. Eleverna går i åttonde klass. Ge mig gärna förslag på uppgifter i punktform. (Mitt uppdrag till ChatGPT)

CHATGPT:

Självklart! Här är några förslag på skrivuppgifter med anknytning till en bok för åttondeklassare:

1. **Alternativt slut**: Be eleverna att skriva ett alternativt slut på boken där de utforskar vad som händer efter den ursprungliga avslutningen.

2. **Karakterdagbok**: Be eleverna att skriva en dagboksinlägg från huvudkaraktärens perspektiv i boken, där de reflekterar över viktiga händelser och känslor.

3. **Brevväxling**: Låt eleverna skriva ett brev från en karaktär till en annan i boken och utforska deras tankar och känslor.

4. **Framtida möte**: Be eleverna att skriva en scen där två karaktärer möts igen några år efter bokens slut och utforska hur deras liv har utvecklats.

5. **Prequel**: Uppmana eleverna att skriva en prequel till boken där de beskriver händelser som ledde fram till handlingen i boken.

6. **Karaktärsintervju**: Be eleverna att skapa en intervju där de ställer frågor till en av bokens karaktärer och besvarar dem utifrån karaktärens perspektiv.

7. **Kollage och reflektion**: Låt eleverna skapa ett kollage med bilder och citat från boken som inspirerat dem, och skriv en reflektion om varför dessa element är viktiga.

8. **Nyckelscen återberättad**: Be eleverna att välja en nyckelscen från boken och skriva om den från en annan karaktärs perspektiv.

Hoppas dessa idéer är till hjälp!"


Helt klart var det en massa tankefrön!

Kommentarer