"Jag skojar ju bara" - Politisk kommunikation i förklädnad

Digitala bilder - den stora leksakslådanJag tog till slut steget! Till Midjourney text-bild-verktygens Rolls Royce!

Jag ville i alla fall prova ..... Inte gratis precis så det blir bara den här provperioden.

Det är för mig en främmande värld att ta sig runt i Midjourneyvärlden. Språket är annorlunda och det tar tid att hitta nycklarna till det och ännu längre tid tar det för en gammal hjärna att kunna använda det. .....Fast nog är det ändå lättare än den där spanskan jag envisades med att försöka lära mig och som jag fick ge upp. 

Jag älskar att skapa bilder med hjälp av AI text till bild verktyg. Själv använder jag mig mest av Bing Image Creator. 

Men jag provar lite av varje. 


TIPS!
Du som jobbar i skolan har ett förmånligt läge när det gäller att producera AI-genererade bilder i Canva! Allt som ingår i Pro gäller även för EDU-abonnemang.

Adobe Express funkar också - men har numera infört fler inskränkningar i verktygen för sina bildgeneratorer i gratiskrediter i t ex Adobe Firefly. Dessutom är det alltid svårt att hitta in till sitt konto när man ska Googla sig dit :-(

Det börjar dessutom komma allt fler text-videoverktyg och bild-videoverktyg. Senaste stjärnan är Open AI:s  Sora - se exempel och här med promptar: Sora. Google bjuder snart på sin Lumiere.... Men tyvärr ännu inte öppen för oss vanliga att leka med .....Men kolla in möjligheterna! Lumiere video   Se och läs mer här!


_______

.... är du nyfiken på Midjourney? Här kan du läsa mer:

-Krall, M. (2023, February 16). Kom igång med ai-bilder i Midjourney. M3. https://www.m3.se/article/1860826/midjourney.html

-Midjourney Documentation and User Guide. (2024). Midjourney.com. https://docs.midjourney.com/

‌-Perrin, C. (2023). MidJourney, Ultimate Guide - Everything You Need to Know. Theperrincollective.com. https://www.theperrincollective.com/post/midjourney-ultimate-guide-everything-you-need-to-know#anything-else


Kommentarer