DuckDuckGo bjuder på Chatbotar

Provsmakning som leder vidare


Det kostar att vara på topp....

Ska man hänga med i det här AI-racet så får man upp med plånboken. Verktygen kostar om du inte nöjer dig med smakbitar varje dag. Än så länge betalar jag inget.... förutom då jag provade Midjourney. Men nu kommer t ex  Luma Dream Machine (lumalabs.ai) Häftigt att kunna med några ord göra en liten video till sin webbsida eller instagraminlägg. 

Som denna lilla videosnutt .... fast det blev lite fel.... det var skolbibliotekarien som skulle öppna dörren och barnen komma in..... inte tvärtom :-)

Vi puttas alltmer mot betalningar för att kunna använda verktygen som AI föder fram, det ena mer fantastiskt än det andra. Visst det är gratis att smaka lite grand - ta små tuggor tills det plötsligt dyker upp en skylt som berättar att nu är det slut på gratiskäket. Du måste betala! Visst vill man ha mer! Man har ju fått smaka på de där godbitarna och vet hur stimulerande och spännande det är. 

Runt omkring dyker det upp de här lockande provsmakningserbjudandena. Krönikörer skriver och höjer verktyg efter verktyg till skyarna .... och ständigt dyker nya ännu bättre upp.

I ChatGPT4 - som är en betalprodukt - ligger en del av de här godsakerna inbakade i priset. Hm.... man kanske ändå skulle ta och köpa en prenumeration......

Och visst vill jag också kunna göra videosnuttar och roliga bilder. Open AI:s Sora, LumaAI med den nya Dream Machine, Midjourney .... listan kan göras lång. Och sen är det de "vanliga" digitala prenumerationerna DN-digital, Netflix m m. Vojne vojne ... man badar ju inte i pengar precis ....


______

Tidigare inlägg i ämnet: 
2024-04-17

AI genererad bild via Image Creator från Designer

Kommentarer