Gör resor tillbaka i tiden med chatboten!

Källkritik med John Green

Har läst om ett intressant projekt - MediaWise - en stor amerikansk satsning som syftar till att hjälpa elever till att bli smartare konsumenter av nyheter och information online. Det har sin upprinnelse i forskning som professor Sam Wineburg och hans team vid Standford History Education Group (SHEG) gjort kring hur ungdomar läser på nätet. Ladda ner sammanfattningen och läs bl a skärmdumparna över elevsvar.

Utbildningspaketet, som fortfarande håller på att utarbetas, är ett samarbetsprojekt mellan Stanford universitetet och Poynter Institutet samt finansieras med stöd av Google.org.

Den kände amerikanske författaren John Green ( t ex boken Förr eller senare exploderar jag ) - presenterar källkritiskt tänkande i en serie på tio avsnitt. Medryckande och intressant presenterat - men Green är ingen långsampratare ... så jag kopplade in funktionen för undertexter så att jag inte missasade något.



Wineburg, Sam and McGrew, Sarah and Breakstone, Joel and Ortega, Teresa. (2016). Evaluating Information: The Cornerstone of Civic Online Reasoning. Stanford Digital Repository. Available at: http://purl.stanford.edu/fv751yt5934

Kommentarer