När samvetet krockar med kreativiteten

Keep - anslagstavlan du alltid har med dig


Jag använder mig mycket och dagligen av anteckningsverktyget Keep. En anslagstavla som numera fungerar som en hel anteckningsbok för mig. Jag klistrar in länkadresser, artiklar, anteckningar, recept och annat som jag vill spara. Keep går att använda både på telefonen och i datorn.  Du kan också lätt dela med mig till andra på allehanda sätt.

Keep är ett Google tillägg - men du kan också lägga till den i bokmärkesraden i Chrome.

Med hjälp av Keep kan du :

  • Klippa in länkar till webbsidor som du vill kolla på senare. Du kan också skriva en liten annotation och sedan sortera med etikett.
  • Klippa och klistra in text från en webbsida. Du bara markerar texten på webbsidan och går sedan till Keeptillägget högst upp till höger. Här kan du också lägga till en etikett på vad det handlar om. Det är bra att sortera i ämneskategorier - för snart har du massor med anteckningar i ditt anteckningsblock.
  • Skapa listor. Listor brukar jag behöva pricka av i. Keep fixar även det. Det är bara till att välja att man vill ha kryssrutor. Sedan prickar man av efter hand. Listan kan fästas på anslagstavlan så att den alltid kommer överst
  • Rita och lägga in i på din anslagstavla. Eller lägga in en bild och anteckna till den. Sen har du även här möjlighet att rita på bilden. Det finns också en funktion att fota  en handskriven anteckning och sedan överföra texten - fast det blev dock ett uruselt resultat när jag testade.
  • Skapa påminnelser.
  • I Google Dokument och Google Presentation finns möjligheten att infoga både anteckningar och bilder från Keep. 


I mobilappen kan du dessutom spela in röstanteckningar. Du kan också ta foton och lägga in. Du kan då också rita på bilden.

Naturligtvis kan du också styla anteckningarna - genom att välja olika färg på bakgrunden.

Prova detta mångsidiga verktyg och du kommer aldrig att vilja släppa det igen.

Kommentarer