Glad påsk!

Verktygen som hjälper dig att ha koll



Det är en stor och inbjudande värld av information om lärandets olika områden som ständigt står och pockar på uppmärksamhet.

Det duger inte längre att säga att man aldrig får åka på fortbildning eller sitta och vänta på att rektor eller annan chef kommer och knackar på dörren för att erbjuda årets fortbildning. Jag själv skräddarsyr just det jag vill ha och är intresserad av. Det utesluter ju inte det som min arbetsgivare erbjuder. Att få ge sig iväg på en mässa eller konferens som rör ens intresseområde är oerhört givande. Att få träffa kolleger och experter och få nya infallsvinklar och intressen. Allt tillsammans gör att jag känner att jag utvecklas och inspireras.

Vilka informationskällor håller dig uppdaterad? Delar du själv?

Feedly och Twitter har följt mig i många år. Scoop.it var tidigare en följeslagare för mig i många år. Men det kändes lite krångligt till slut vilket gjorde att jag släppte det för något år sedan. Tyckte annars att det var ett bra verktyg för att samla intressanta artiklar och hålla mig ajour.

Jag är så tacksam för alla som delar med sig av sitt kunnande via olika kanaler. Många gånger hinner jag inte just då i det ögonblicket läsa utan kopierar i stället länken vidare till Keep för läsning senare i lugn och ro.

Bokmärken on-line är bra att kunna ha som ett arkiv .  En bank där man sparar, sätter in och gör uttag. …. Och  naturligtvis delar vidare.



Bild av Gerd Altmann från Pixabay

Kommentarer