Gör resor tillbaka i tiden med chatboten!

Distansundervisning - Ge instruktioner online


Distansundervisning i coronatider.

Varför inte tipsa lärarna om att de enkelt kan spela in sig själva och ge direktinstruktioner till eleverna? Och sedan dela via en länk. Genom att sända online kan eleverna pausa och spola tillbaka och har därmed större möjlighet att snappa upp vad läraren säger.

Mitt favoritverktyg är Screencast-O-Matic (online och som Chrometillägg att lägga till i webbläsaren). Min egen variant har jag laddat ner till min dator. Räknar ner innan inspelningen börjar.

Via Google Chrome finns också tillägget Screencastify - och mobiltelefonen funkar ju också att spela in med. Räknar ner innan inspelningen börjar.

De nämnda verktygen används tillsammans med din webbkamera. Inspelningstid är 5 min. Genom att spela in med webbkameran får du en fil som du sedan kan ladda upp på YouTube. Där finns sedan en länk som går att dela till de som ska ta del av presentationen.

För mig är det viktigt att det är lätt att fatta hur man ska göra. Det ska inte vara krångligt. Bra också om det finns med en nedräkningstimer så att du kan hinna förbereda dig att börja prata.

Fler tips kommer i morgon.

.... och som vanligt .... det är fritt fram och kontakta mig direkt för individuell hjälp.

Kika gärna in på fliken Presentation i bloggen!









Bild av Peggy und Marco Lachmann-Anke från Pixabay

Kommentarer