Glad påsk!

Rita ett lejon med Google

 


Jag är usel på att teckna. Men önskar jag kunde göra egna figurer. När man tittar på Shapegrams vill man ju genast prova om det verkligen är så lätt att göra sin egen lilla figur.

Först fattade jag inte riktigt att man skulle göra det själv..... utan jag klippte och klistrade de olika formerna och trodde att jag på det sättet skulle lära mig.,,,, Men så enkelt var det ju inte .... man skulle ju själv göra allt! När jag äntligen fattat det blev det till att kolla videon ordentligt. 

Under resans gång lär man sig en mängd trix att ändra bilder och former som är bra att kunna när man jobbar med bilder och presentationsmaterial. Dessutom lär man sig  snabbkommandon. Minst lika viktig är insikten om hur det av små olika former bildas en enhet, en helhet som blir till en liten personlig figur som man alldeles själv ha skapat.

Materialet är tänkt att användas till elever och det finns en handledning om hur man fixar till det och lägger uppgiften i Google Classroom.

Så här blev mitt lilla lejon.


Summasummarum: Lärorikt med tänka utanför-utanför-boxen-tips som går att använda i många olika sammanhang. Dessutom färdighet att använda snabbkommando. Samt sist men inte minst en rolig stund där ett resultat kan bli en liten maskot till bibblans presentationsmaterial. ..... För att inte tala om vilka fantastiska figurer man efter hand kan komma på!

Kommentarer