AI-verktyg till att undersöka AI-producerat material

För dig som gillar checklistor Jag är en sådan där som gillar checklistor. Har alltid haft listor där jag listar upp och sedan bokar av, både i pappersform och digitalt. När jag jobbade i olika projekt var dessa checklistor alldeles nödvändiga för att ha koll på alla trådar som låg lite här och där. Men även i privatlivet är de där checklistorna en trygghet för att försäkra sig om att få med allt det där man listat dit.

Jag råkade få nys om den enkla funktionen i Google Dokument för just det här med att fixa checklistor. Gissa om jag kastade mig över för att testa....

Kolla mitt fabricerade exempel. Valde att också lägga in rad för anteckningar.

... och här kommer en liten video om hur jag gjorde.


Som skolbibliotekarie har man många trådar igång samtidigt. Dessa checklistor kan därför fylla en funktion för dig som - precis som jag - är lite nördig när det gäller checklistor.

Ett annat sätt är ju att använda post-it lappar. Vilket jag ju naturligtvis använt mig av parallellt :-) Ska det va så ska det va. 

Se ett tidigare inlägg från 21 januari 2022

Videon hittar du här.

Image by OpenClipart-Vectors from Pixabay 

Kommentarer