"Jag skojar ju bara" - Politisk kommunikation i förklädnad

ChatGPT saknar fingertoppskänslaSjälvklart går det inte att låta den där filuren ta över helt - då blir det heltokigt. Hen har inte mitt språk och tilltal. 

Jag fyller jämnt snart och ska ha ett större kalas. Jag kanske ska be min nye vän om hjälp och skriva ett tal som jag kan hålla:-) .... Testade ..... det funkade inte alls. Ord som stack ut och blev skrattretande: "Ni är som sockret på tårtan, fast ännu sötare! " Eller "Till min fantastiska man - du är verkligen en stjärna i mitt liv. Du har tålamodet att stå ut med mig år efter år, och det sägs att tålamod är en dygd. Så, du är en riktig dygdig människa!" " Mina älskade barn och barnbarn - ni är mina stjärnor, mina glädjespridare, mina teknikguider och mina personliga komiker. Ni gör att åldrandet blir till en fest varje dag!" 

Bings AI-snubbe var inte heller någon fena på att skriva tal utan rörde ihop det där med födelsedagsobjektet och skålandet :-)

När det gäller att använda AI-språkmodellerna till personliga betraktelser är det bäst att avstå. I stället fortsätter jag att ha den där tekniske assistenten som stöd i mitt jobbskrivande. Där jag kan ta till mig goda idéer och baka in i mina egna skrivtankar och stuva om så att det blir lite bättre. 

Kommentarer