I valet och kvalet

Att jobba med flera olika fönster

 Ett trix, som jag inte skulle kunna klara mig utan, är funktionen av att hoppa mellan olika program- och Googlefönster. Ofta öppnar jag två Googlefönster samtidigt, så att jag kan jobba parallellt med dem.

T ex när jag ska lära mig något nytt verktyg. Då behöver jag både instruktionsvideon och vid sidan om behöver jag kunna ha programmet/verktyget jag ska lära mig. På så sätt kan jag pausa på webbsidan där instruktionsvideon är och sedan snabbt ta mig till sidan där jag ska prova momentet.

Trixet, om du inte redan känner till det, är att skutta mellan Alt-tangenten och Tab-tangenten!


Hur det går till kan du se i denna lilla video!

       


 

Tryck först ner Alt och sedan Tab (den med dubbelriktade pilar längst till vänster på tangentbordet).

.... och många gånger öppnar jag flera nya Googlefönster istället för att öppna fler flikar ... eller om jag ska vara ärlig ... så brukar det bli både och :-)
Kommentarer