What is AI - kort introduktion för eleverna

Tema läsning i Biblioteksbladet



Missa inte det intressanta numret av Biblioteksbladet med tema Läsning. Många aspekter och klokskap innehåller detta septemberblad. Det är ett temanummer att spara och gå tillbaka till och fundera vidare omkring flera gånger. 

Biblioteksbladets chefredaktör Thord Eriksson inleder och lyfter på ögonbrynen när han förundras över att bibliotekspersonal inte ges tid, eller väldigt lite tid, för egen läsning. Han fortsätter med att reflektera över det konstigaste av allt: bibliotekarierna pratar inte ens själva om det! 

Som vi har pratat. År ut och år. Så många år tillbaka. Samma krav. Samma döva öron. 

På den ena arbetsplatsen efter den andra. Så lyckliga vi blev när vi på någon arbetsplats fick den där lilla timmen i veckan för egen läsning och omvärldsbevaknng.

Tack Thord Eriksson för att du reagerar och lyfter upp denna fråga ur källarmörkret och ställer den i strålkastarljuset!

Thord välkomnar mejl i ämnet så skriv gärna till honom och berätta:  thord@biblioteksbladet.se.  

Thords artikel, plus mycket mer om läsning i detta eminenta nummer av Biblioteksbladet kan du läsa online  - här

______

Eriksson, T. (2022, 19 september). Används bibliotekens potential som läsfrämjare? Knappast. - Biblioteksbladet.  https://www.biblioteksbladet.se/ideer/ledare/anvands-bibliotekens-potential-som-lasframjare-knappast/

‌Image by Kerttu from Pixabay 

Kommentarer