Gör resor tillbaka i tiden med chatboten!

Hur ser ditt schema ut?



Skolbiblioteket får inte vara låst eller uppbokat större delen av dagen. Sådana fasta tider blir ett hinder för ett fritt arbetssätt. Flexibel tillgång till biblioteket innebär att eleverna kan komma till biblioteket för att söka och använda information när behov uppstår. Flexibel tillgång till skolbiblioteket ger större möjlighet för samtal och möten mellan bibliotekarien och läraren/lärarlaget. Det ger även bibliotekarien ökade möjligheter för handledning i arbetet med både elever och lärare. 

En blandning mellan fasta tider och flexibel tillgång gör att bibliotekarien kan genomföra mer handledning i informationshantering och läraren och bibliotekarien kan arbeta tillsammans i ett team under hela arbetets gång.

Intressant inlägg i diskussionen kring fast respektive flexibelt schema är Shannon McClintock Miller i bloggen Library Voice - OBS! med två bibliotekarier och en assistent! 

Alltid idé att tänka om och annorlunda ...

......

Är du fullt upptagen med att ta emot återlämnade böcker och ställa in dem i hyllorna och ingen tid finns för samarbete ....? Snart kommer ett inlägg om detta :-)

Kommentarer