Gör resor tillbaka i tiden med chatboten!

Hitta olästa mejl i Google Mail



 Så många gånger jag varit irriterad på att det ligger olästa mejl i min gmailkorg - som jag inte hittar! Rullar och rullar fram och klickar fram på pilen. Inte katten hittar jag de där fyra olästa mejlen. Jag ger upp. Dagarna går - och sen stör det mig igen några dagar senare. Manövern upprepas.

Ja, jag måste erkänna jag har m å n g a  mejl..... En dag, vilken som helst :-) ..... ska jag städa bland dem....men inte just idag.....

Jag testar att markera i rullgardinen där det står "Olästa" .... men nej, inget resultat på det heller. Skriver i sökfältet "olästa". Ger sen upp igen. 

Men idag tog jag tjuren i hornen och gjorde det jag skulle gjort för länge sedan: Googlade. På något sätt har det känts för bagatellartat för att googla denna irriterande lilla detalj. Lustigt för allt annat googlar jag mig fram till och därmed lär mig massor kring digitala verktyg och diverse problem förknippade. 

Men nu gjorde jag det. Googlade och fick klarhet. Underbart! 

Fast det värsta är att jag kommer att glömma det igen ..... och jag kommer att köra hela den gamla processen :-)

.... Fall i fall det finns någon där ute som också inte vet hur man gör .... så kan jag ju berätta att det är så enkelt som att skriva i sökfältet på Google mail: unread

Jag hade helt enkelt valt fel språk. I min enfald, eftersom jag har svensk version av gmail, trodde att även denna funktion var på modersmålet mitt.

Photo by Andre Hunter on Unsplash

Kommentarer