AI rättvis i skolan - del 2

Berättelseprojekt - Digitalt berättande för delad läsglädje

 

Jag blir sugen att skriva, rita och infoga bilder i en berättelsebok när jag ser Richard Byrnes entusiasm inför två verktyg i Book Creator. Jag har arbetat med Book Creator vid ett flertal tillfällen. Senast med den lilla skräckboken Dockan. Men nu blir jag sugen på att leka med de två verktygen som Richard presenterar: Automatisk ritpenna - En penna som -  när jag ritat några streck -  försöker fatta vad det är jag vill rita.... och som efter en stund .... i bästa fall .... föreslår ett objekt. Väldigt roligt att leka med! Jag blev fast!

Det andra verktyget som Richard visar på är möjligheten att infoga bilder med hjälp av sökfunktionen. Sökverktyget är kopplat till Pixabaybilder (fria bilder) och det finns dessutom möjlighet att kopiera upphovstexten för att ev infoga på ett speciellt blad i slutet... även om Pixabays licenser inte kräver text om upphovsman.

Härligt för elever att få sin skriv- och ritglädje publicerad online och delad med andra! Kasta dig över dina lärare och få dem till att ge sig hän i ett skrivprojekt tillsammans med sina elever. Passar såväl de yngsta som de äldre!

Book Creator är gratis och finns på svenska.

_________

Byrne, R. (2021). Image Search and Autodraw - My Favorite Book Creator Design Tools. [online] Freetech4teachers.com. Available at: https://www.freetech4teachers.com/2021/08/image-search-and-autodraw-my-favorite.html? [Accessed 17 Aug. 2021].

Kommentarer