- Hämta länk
- X
- E-post
- Andra appar
Jag börjar nu denna bloggserie med att fokusera på den samarbetspartner som vi som skolbibliotekarier kanske jobbar mest tillsammans med - läraren i svenska. Men denna goda samarbetspartner funkar ju väldigt bra också i ett kompletterande samarbete med SO-läraren.
Materialet som presenteras i detta blogginlägg består av styrdokumentutdrag som anger syfte och centralt innehåll i ämnet. Men också kontrollpunkt med kriterier för bedömning av kunskaper. Bedömningsdelen är inte graderad i A-E eftersom vi som skolbibliotekarier inte sätter betyg. Men vi behöver ha kännedom om de generella kunskapskriterier som gäller. Vi är viktiga samtalspartners vid utvärderingen av elevprestationer och elevarbeten som vi varit med om att genomföra tillsammans. Vilket i sin tur blir en resurs för lärarens betygsättning. Vi behöver också kunna peppa eleverna mot att nå målen.
Till postern hör ett blad som du skriver ut och fyller i när du funderat klart: Svenska åk 4-9 - Strategi
- Välj ut och ta någon eller några punkter från centralt innehåll från kursplanen.
- Skriv in det mål du vill uppnå i den vita rutan på strategibladet.
- Fundera sedan på HUR och PÅ VILKET SÄTT du - tillsammans med läraren - ska kunna genomföra detta rent praktiskt - och fyll i!
- Detta blir startskottet för ett samtal mellan dig och läraren där du presenterar din idé. En idé som tillsammans med lärarens idéer och kunskap säkert utvecklas vidare till ett givande samarbete för er båda!
______
Detta inlägg ingår i en serie blogginlägg kring de nya kursplanerna sedda utifrån ett samarbetsperspektiv skolbibliotekarie och pedagog. För att inte missa något inlägg - prenumerera gärna på bloggen (se anmälningsblankett överst till höger).
- Hämta länk
- X
- E-post
- Andra appar
Kommentarer
Skicka en kommentar