Glad påsk!

Så kan du stärka elevers läsning

 


För någon vecka sedan handlade ett inlägg om skolbibliotekarien som viktigt nav för läskulturen på våra skolor. Ytterligare mer material om skolbiblioteksverksamhetens viktiga roll i läsfrämjande arbete hittar du också på Skolverkets sidor. I materialet ingår också förslag till diskussionsfrågor. Även detta placerat så bra i webbstrukturen under rubrikerna Skolutveckling - Inspiration och stöd i arbetet - Stöd i arbetet - Så kan du stärka elevers läsning. Som väl är inte bara placerat under Skolbibliotekariens resurssida. 

Under rubriken Så kan du stödja elevers läsning  hittar du således en hel hög med intressanta artiklar och korta videor som du i din tur som skolbibliotekarie kan förmedla vid olika personalmötestillfällen i skolan. Synas, höras och med samarbetstänket alltid i åtanke öppnar vägar och möjligheter!

Det värmer mitt gamla skolbibliotekariehjärta att Skolverket på sina webbsidor, så fint flätar in skolbiblioteksverksamheten som del i sitt övriga ordinarie arbete med stöd och inspiration. 


Image by  Gordon Johnson from Pixabay 




Kommentarer